top of page

Πως μπορεί ένα κομμωτήριο να συμβάλει στην πράσινη ανάπτυξη και στην προστασία του πλανήτη.

Ένα κομμωτήριο μπορεί να συμβάλει στην πράσινη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος με την υιοθέτηση περιβαλλοντικά βιώσιμων πρακτικών και την εφαρμογή των ακόλουθων μέτρων:




  1. Χρήση περιβαλλοντικά φιλικών προϊόντων: Επιλέξτε προϊόντα που δεν περιέχουν βλαβερές χημικές ενώσεις και προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε οργανικά προϊόντα όταν είναι δυνατόν.

  2. Εξοικονόμηση ενέργειας: Αναβαθμίστε τον φωτισμό στο κομμωτήριο με ενεργειακά αποδοτικά LED φώτα. Κλείνετε τις φώτες και τις συσκευές όταν δεν χρησιμοποιούνται και χρησιμοποιήστε θερμοσίφωνες και κλιματισμό με σύστημα ρύθμισης της θερμοκρασίας.

  3. Εξοικονόμηση νερού: Χρησιμοποιήστε νεροστάσια χαμηλής ροής για τον πλύσιμο των μαλλιών και την προετοιμασία. Καλέστε τους πελάτες σας να πλένουν τα μαλλιά τους λίγο πριν επισκεφθούν το κομμωτήριο, όπου είναι δυνατόν.

  4. Ανακύκλωση: Διαχειριστείτε τα απόβλητα του κομμωτηρίου με την ανακύκλωση των μαλλιών, τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών και την ανακύκλωση των συσκευασιών των προϊόντων.

  5. Χρήση φυσικών υλικών: Επενδύστε σε επίπλα και εξοπλισμό κατασκευασμένο από φυσικά υλικά, όπως ξύλο, και αποφύγετε τα πλαστικά και τα συνθετικά υλικά όπου είναι δυνατόν.

  6. Εκπαίδευση προσωπικού: Εκπαιδεύστε το προσωπικό σας σχετικά με τις περιβαλλοντικές πρακτικές, όπως τη χρήση προϊόντων και τεχνικών που είναι φιλικές προς το περιβάλλον.

  7. Ευαισθητοποίηση πελατών: Ενημερώστε τους πελάτες σας σχετικά με τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες που έχετε λάβει και προτείνετε τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να συμβάλουν και αυτοί.

Με αυτά τα μέτρα, ένα κομμωτήριο μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην πράσινη ανάπτυξη και στην προστασία του περιβάλλοντος, ελαχιστοποιώντας το αρνητικό του αποτύπωμα στον πλανήτη.

Έχουμε δημιουργήσει το Greensalons.org όπου κάθε κομμώτηριο που θέλει να ακολουθήσει πρακτικές εξοικονόμησης και προστασίας του πλανήτη μπορεί να ακολουθήσει το πρόγραμμα και να μετατρέψει το κομμωτήριο του σε πιστοποιημένο ''Πράσινο Κομμωτήριο''

49 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
  • Facebook
  • Instagram
bottom of page